TAEKWON-DO

introducere

Taekwon-do reprezinta folosirea ştiinţifică a corpului uman, într-o metodă de autoapărare, un corp care a fost dezvoltat să folosească intens facilităţile fizice şi psihice în cadrul antrenamentului.

 

Taekwon-do indică antrenamentul mental şi tehnic pentru lupta neînarmată, incluzând tehnici de lovire cu pumnul şi piciorul, blocaje şi eschive din calea loviturilor adversarului.

 

Numele de Taekwon-do a fost ales să reprezinte arta marţială coreeană la data de 11 aprilie 1955. Fondatorul Taekwon-Do este Generalul Choi Hong Hi.

 

Traducerea numelui Taekwon-do se poate face astfel:
“TAE” are sensul de a sări, de a zbura, a lovi sau a sparge cu piciorul;
“KWON” denotă pumnul pregătit să lovească sau să blocheze;
“DO” are aspectul de artă, de cale, de conduită, adevărata artă construită şi pavată de către înţelepţii şi luptătorii din trecut.

TAEKWON-DO

ÎNCEPĂTORI

Luni-Miercuri: 17:00 – 18:30

Taekwon-Do pentru începători favorizează construcţia osoasă, permite o bună dezvoltare a inimii, a plamânilor şi a muşchilor. În acelaşi timp dezvoltă supleţea, atenţia şi respectul faţă de reguli şi adversari.
Copiii îşi vor descoperi prin aceste cursuri personalitatea, vor căpăta curaj şi încredere în propriile forţe.

TAEKWON-DO

INTERMEDIARI

Marți-Joi: 18:00 – 19:15

Va dezvolta spiritul de disciplină, organizare şi va favoriza dezvoltarea fizică armonioasă, datorită solicitării întregului sistem muscular în mod egal pentru fiecare grupă musculară.
Va crește atenţia distributivă ca urmare a sincronizării în execuţiile de formă cu ceilalţi colegi, dezvoltarea capacităţii de a lucra în echipă și dezvoltarea capacitaţii de comunicare, prin alegerea deciziilor alături de ceilalţi practicanţi.

TAEKWON-DO

AVANSAȚI

Marți-Joi: 19:00 – 20:30

Apare sentimentul de responsabilitate prin asumarea consecinţelor ce decurg din deciziile luate, dar şi prin protejarea partenerului de antrenament;
Se formează motivaţia şi se dezvoltă capacitatea de asimilare a informaţiilor noi, fiecare antrenament având elementul său de noutate.

LINKURI OFICIALE

Federația Internațională de Taekwon-Do

Federația Europeană de Taekwon-Do

Te așteptăm la sala Allmotion

Practicarea unui sport întărește sănătatea și generează o stare de bine. Activitatea fizică previne formarea de depozite de grăsimi și menține astfel rapiditatea fluxului de sânge. Cu toate acestea sportul nu înseamnă doar un sistem imunitar mai puternic, ci și o stare generală bună.
El ține sub control cortizolul, cunoscut și ca „hormonul de stres”. Astfel, după practicarea oricărui sport vă veți simți mai energic, mai activ și mai puternic.