GIMNASTICĂ ARTISTICĂ

INITIERE

introducere

Gimnastica este o componenta esențială în viața omului contemporan, contribuind la formarea și perfecționarea individului din punct de vedere fizic, moral, estetic și intelectual, având și o valoare socială, la fel ca și celelalte ramuri sportive, prin îmbunătățirea coeziunii oamenilor indiferent de origine sau statut socio-economic.

Practicând gimnastică copiii realizează o serie de activități complexe ce implică sărituri, alergări, rostogoliri, întoarceri în jurul axelor corpului, mișcări în diferite planuri, fapt ce le conferă acestora un cadru favorabil pentru dezvoltarea aptitudinilor psihomotrice necesare, mai târziu, în activitățile cotidiene.

GIMNASTICĂ

ARTISTICĂ

INIȚIERE

Luni-Miercuri: 17:00 – 18:30

Gimnastica dezvoltă ţinuta corporală; dezvoltă rezistenţa, mobilitatea, tonusul; dezvoltă aptitudini ce pot fi aplicate în alte ramuri sportive; dezvoltă încrederea şi disciplina de sine; dezvoltă orientarea spaţială şi coordonarea mişcărilor.


Practicând gimnastica artistică, încă de la o vârstă fragedă, un individ se dezvoltă la nivelul mai multor paliere precum cel motor, cognitiv și nu în ultimul rând afectiv.


Gimnastica se desfășoară într-un mediu creat, reprezentat de sala de antrenamente și de aparatele de concurs cu care sportivul este nevoit să interacţioneze.

LINKURI OFICIALE

Federația Română de Gimnastică

Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Te așteptăm la sala Allmotion

Practicarea unui sport întărește sănătatea și generează o stare de bine. Activitatea fizică previne formarea de depozite de grăsimi și menține astfel rapiditatea fluxului de sânge.

Cu toate acestea sportul nu înseamnă doar un sistem imunitar mai puternic, ci și o stare generală bună. El ține sub control cortizolul, cunoscut și ca „hormonul de stres”. Astfel, după practicarea oricărui sport vă veți simți mai energic, mai activ și mai puternic.